Strandvejen 24, 8721 Daugård - Unique Living

VILLAER I SÆRKLASSE

Strandvejen 24, 8721 Daugård
27. oktober 2014

Drømmehus i vandkanten

Nu er det muligt at erhverve en skøn liebhaverbolig ved Daugård Strand med enestående udsigt over fjord og skovklædte skrænter.

Udsigten er betagende, nærmest overvældende, fra liebhaverejendommen ”Pynten” ved Daugård Strand på nordsiden af Vejle Fjord. Fra denne skønne plet kan du opleve både solopgang og solnedgang over havet, og der er udsigt til fjord og skovklædte skrænter uanset hvor hen man vender sig.

Ejendommen og grunden

Der er nu mulighed for at erhverve boligen på Strandvejen 24 i Daugaard, som ejerne efter grundige overvejelser har sat til salg efter 21 år på stedet.

Det er ikke noget, man sådan lige gør, men vi er nået til et tidspunkt i vores tilværelse, hvor vi skal have noget mindre at bo i, fortæller ægteparret Lis og Børge Ahlgreen, der er henholdsvis 60 og 66 år.

Huset er på 300 kvadratmeter og grunden på 5.560 kvadratmeter. Ejendommen ligger på en pynt, hvorved man opnår den fantastiske panoramaudsigt over fjorden hele vejen rundt med udsigt til Vejle By mod vest, Brejning, Trelde Næs mod syd samt fjordens udmunding i Lillebælt mod øst.

Her er fantastisk fredeligt og roligt, en lease for sjælen at bo på dette sted. Vi påskønner det hver eneste dag, det bliver aldrig en selvfølge. Vi er aldrig holdt op med at lægge mærke til, hvor enestående og pragtfuldt, her er, siger Lis.

I pagt med naturen

Grunden grænser helt ned til fjorden, og aftensolen kan nydes fra en forsænket terrasse ud til vandet. Der er anlagt terrasser hele vejen rundt om huset, således at der altid er mulighed for at finde en god plet.

 

Vi har gennem de mange år her på stedet levet i pagt med naturen og fulgt årstidernes skift på tæt hold. Man får så mange indtryk, når man på den måde er omkranset af naturen, og det har været pragtfuldt uanset hvordan vejret er. Det har også sin charme, når det regner og rusker, og man bliver på en måde ét med naturen, siger Børge.

Når vi har været væk herfra og vender tilbage, har vi den der gode fornemmelse, når vi kører ned af bakken til Daugård Strand og kigger ud over fjorden. Så sænker skuldrene sig og vi slapper af, og vi føler virkelig, at vi er ”hjemme”, påpeger parret.

Tækkemandens bolig

Ikke blot omgivelserne er suveræne, det samme er boligen, som er spændende og funktionelt indrettet. Den stråtækte villa er opført som et ”U” og med en gårdhave mod vest. Der er bondehusvinduer overalt (med energi-glas), nymalet udvendig og indvendig, renoverede marmorgulve overalt. Og et nyt køkken.

N100250_17421_køkken_59

Huset er oprindeligt fra århundredeskiftet. Det er opført i gammel stil men er totalt moderniseret og renoveret. En god kombination af gammel stil og moderne indretning efter nutidens krav og behov og samtidig i respekt for stedets sjæl og ånd.

Oprindeligt var ”Pynten” en husmandsejendom med ca. 20 tdr. land jord til, og den ældste del af vores hus var egentlig en staldbygning, fortælle Børge.

Han kan berette om Thorvald, der var tækkemand og hjemmeslagter – og lidt af en levemand. Han boede på stedet sammen med sin mor og sin kone, Helga, der hjalp til ved fødsler i området og også tog ud som kogekone. De købte ejendommen i 1927.

Fredeligt og roligt – og tæt på alt

I 1958 blev huset solgt som sommerhus og har siden skiftet ejer nogle gange. I 1985 brænder det og bliver herefter genopbygget med en ny vinkel på, og i 1993 køber Børge og Lis stedet.

– Vi stammer begge fra Aarhus, og blev anbefalet stedet her af nogle gode venner. Vi ville gerne bo et sted mellem Aarhus og Vejle, og vi gik efter et naturskønt sted ved havet. Og det fandt vi !

– Selv om vi bor meget fredeligt og væk fra byens larm, bor vi samtidig utroligt centralt og kan på 10 minutter komme på motorvej og dermed rundt i hele landet på en overskuelig tid. Det betyder meget for os med den lette adgang til både Horsens, Vejle og resten af landet.

Ejendommen fra vandet

Ægteparret har tre voksne børn, som har haft deres ungdom på stedet.

– Huset her har været en fantastisk ramme om vores familieliv, og det har givet os så mange fantastiske muligheder for fritidsaktiviteter i naturen og på fjorden. Her er gode muligheder for at bade, sejle, surfe og i det hele taget færdes i naturen, og det har vi nydt rigtigt meget alle sammen.

Godt naboskab

For Lis og Børge har årene ved Daugård Strand budt på masser af livskvalitet.

– Det skyldes både huset og beliggenheden, men i særdeleshed også et fantastisk godt naboskab og en god samhørighed med de øvrige beboere i området.

– Her kommer man hinanden ved og interesserer sig for naboernes ve og vel. Vi hygger os sammen og deltager i hinandens begivenheder. Vi mødes til markfest, julefrokost, gåture og andet, og det betyder, at man kender hinanden rigtigt godt. Det fungerer fint, og det er samtidig helt uforpligtende og på det niveau, man selv ønsker det. Jo, naboskabet her ved Daugård Strand har været utroligt værdifuldt for os, siger Lis og Børge. Og det er vores håb, at vores nye bolig bliver tæt herved.

– Når man står op en morgenen og går ud med sin kaffe og nyder udsigten og naturen, så har man fået en rigtig god start på dagen, siger Lis.