Jens Kromanns Vej 15, 7000 Fredericia - Unique Living

VILLAER I SÆRKLASSE

Jens Kromanns Vej 15, 7000 Fredericia
26. oktober 2014

Luksusvilla i Fredericia

Kompromisløs arkitektur møder praktisk anvendelighed i denne fantastiske villa i Fredericia

I Snoghøj lidt udenfor Fredericia ligger denne villa, opført i 2008 af de nuværende ejere, som har været med til at sætte stregerne i samarbejde med Aarhus-arkitekten Claus Hermansen. Der er lagt vægt på unikke materialer, enkelthed og langtidsholdbare løsninger. Husets arkitektoniske stil skiller sig positivt, og markant, ud i området.

Ejendommen ligger på Jens Kromanns vej, som er en lille stikvej, til Gl. Færgevej. Her i Snoghøj er der meget kort afstand til motorvejen, og anden god infrastruktur. Man har blot 10 minutters kørsel til både Fredericia og Middelfart centrum. Villaen blev nyopført, efter de nuværende ejere, ellers havde tænkt sig at renovere det eksisterende hus, som lå på grunden. Besværligheder gjorde, at de valgte at bygge nyt, og derfor har de været med i processen, hele vejen.

Fra Vandet

Det der blev skabt, var denne arkitektoniske perle, som et ”udsigtstårn” til den gamle Lillebæltsbro. Huset som vi her vil præsentere, er i en liga for sig. På en kuperet naturgrund, helt ned til Lillebælt, står denne ejendom, som en moderne og tidløs bolig, i de bedste materialer. Villaen er bygget i en stil, man kunne kalde ”arkitekten svendestykke”. Der er ikke en detalje, et materiale, som ikke er nøje udvalgt, til netop dette hjem. Ruminddelingen og husets udformning bærer præg af et solidt og stort arbejde.

Det første man fornemmer, når man kommer indenfor, i den 350 m2 store villa, er tryghed og en indre ro. Tryghed fordi man hurtigt fornemmer husets kompakte og enkelte ruminddeling. Man kan meget hurtigt overskue hele huset og føler dig sig hurtigt hjemme. Den indre ro oplever man med det samme, man træder ind på de særlig udvalgte fliser, som er en del af de mange unikke materialer, der giver huset balance og sjæl.

Arkitekt Claus Hermansen går gerne mod strømmen, for at skabe noget unikt for bygherre.

I dette projekt har der været et fantastisk samarbejde, som man også tydeligt mærker. Det er tydeligt, at denne villa er bygget med et solidt fremtidsperspektiv. Selvom arkitekten har fået gode muligheder for kreativ udfoldelse, er der alligevel tænkt over hver enkelt praktisk detalje, som de nuværende ejere har stor glæde af.

Trappenedgang

 

Man er tvunget til at tage stilling          

Vi har her at gøre med en villa, hvor der ikke findes nogen kompromiser – og slet ikke en fornemmelse af ”den bløde mellemvare”. Lige fra villaens udvendige design, der danner grundlag for førstegangsindtrykket, og til selve udformningen af huset. Det kræver at man tager stilling. Folk som vælger denne villa til, ved at denne bolig er helt unik og en arkitektonisk perle. Ejendommen virker involverende, både i sit udendørsudtryk, som inde i hvert enkelt rum.

 

Huset detaljer kan ikke beskrives, de skal opleves

Allerede når man ankommer til huset, kan man fornemme, at dette er noget særligt. Indkørslen er lavet enkel, diskret og elegant. Man fristes til at omtale det som schweiziske tilstande, hvor man også sætter en ære i diskretion og høj kvalitet. Garagen er bygget ind i huset, med automatisk port. Her er plads til 3 biler. Én af de praktiske detaljer, som parret Mette og Michael har brugt rigtig meget, er den indbyggede vareelevator, som fører direkte op til Køkkenet. Der er selvfølgelig direkte adgang fra garagen til huset, så man slipper for at skulle udenfor, hvis vejret er dårligt.

Benytter man sig i stedet af indgangsdøren, sker det via kontrolanlæg med kamera. Man ankommer til villaens hall med masser af specialdesignet skabsplads og adgang til vaskerum, hvor vasketøjet kan transporteres via skakt fra villaens øverste plan. Her i hallen er der direkte forbindelse med husets underetage. Det første man møder er den svævende betontrappe, som forbinder husets etager. Én af de mange detaljer i huset, omfatter underetagens, speciallavede vinkælder. Dette autentiske vinunivers, som er afskærmet med glas, har naturligvis klimaanlæg og bryder på fornemste vis, husets ellers så moderne linjer og materialer.

Vinuniverset

Resten af underetagen omfatter kontor med udsigt over Lillebælt samt ekstra værelse. Soveværelse med walkin closet og et fantastisk badeværelse med nedsænket jacuzzi og bruseniche.

Badeværelse

 

Tilbage i hallen går man direkte op i husets store opholdsrum, som omfattes af villaens enorme vinduesparti med direkte panoramaudsigt over Lillebælt. Vinduespartiet kan skydes til side, og det giver direkte adgang til den sydvendte terrasse, som faktisk fungerer som et ekstra rum i sommerhalvåret. Det store opholdsrum, må siges at være husets hjerte, og heri kombineres stue, spisestue og køkken.

Når man står i det speciallavede formkøkken, udført i de allerbedste materialer, med fronter i massivt sort eg samt Miele elementer, så oplever man hvordan hjemmets harmoni påvirker én. Det imponerede lysindfald skal opleves – den direkte kontakt til Lillebælt samt husets materialer – alt sammen elementer, som påvirker ens humør og velvære.

Køkken

Ens øjne falder konstant over fantastiske detaljer, som er med til at give huset sin helt egen sjæl. Selv loftet er lavet så eksklusivt, med specielle detaljer, som man virkelig skal se for at bedømme det. Det giver en hel fantastisk akustik og virker eksklusivt i lighed med resten af huset. Sammenspillet med husets valgte materialer er så unikt, at det kun kan anbefales ved selvsyn og egenoplevelse.

 

Der er naturligvis installeret alarmanlæg med kamera over hele villaen/haven. Desuden overfaldsalarm, AC-anlæg, samt el og lyd der styres fra ens smartphones.

 

Tæt på

Ejendommen ligger på en grund, som er med til at påvirke det unikke helhedsindtryk, af huset. Meget få villaer, ligger så tæt ved vandet. – Sidder man i spisestuen, er det som at sidde på et skib – dette er med til at ejendommen virker involverende og berusende. Da vi spørger Mette og Michael om, hvad de sætter størst pris på ved dette hus, er de helt enige:

Livet så tæt på vandet. Vi har i alle årene, været dybt fascineret af det specielle lys ved vandet og ikke mindst udsigten. Det er som om at bo i et stort ”akvarium”.

 

Huset vender stik syd, og arkitekten har benyttet lysets bevægelse, til udformningen af huset samt placering af de udvendige terrasser. Den skønne placering, i Fredericia, er meget unik. Det er meget få villaer der har dette lysindfald – morgen- middag og aften. Ydermere ligger huset udfor det smalleste sted på bæltet, så man har alle herlighederne ved at bo tæt ved vandet: skibstrafikken, vejret og dyrelivet.

Michael fortæller at på sommeraftener, kan man af og til, fra terrassen, høre marsvinene passere forbi ude i vandet, tæt ved. En hyggelig og fantastisk oplevelse, hver gang det sker.  

Den store udfordring for en ny ejer af huset, er uden tvivl frygten for togenes larm fra den gamle Lillebælts bro. Når togene passerer broen, kan man høre det, hvis man vel at mærke er udendørs. Den store fordel er, at togene kører meget langsomt og den smule lyd, der kommer derfra, bliver isoleret totalt i huset, grundet materialevalget, som blandet andet omfatter dobbelte termoruder. Dog har broen også en fantastisk sidegevinst. I kraft af, at den er oplyst, om aftenen, giver det huset, et lysende historisk og smukt monument, svævende oven over bl.a. den Gl. Havn i Middelfart.

Opholdsstue og alrum

Boligmæssigt Unikum, men samtidig hverdagsdueligt.

To begreber som man umiddelbart ikke forventer kan følges ad, vises som en flot mulighed i netop dette hjem.

Det har også været et rigtig stort projekt, som har krævet utrolig mange ressourcer. ”Jeg kommer aldrig til at bo sådan her igen”, udtrykker Michael. Her refererer han til det store arbejde, som det har været, at opføre sådan et fantastisk hjem. De mange unikaløsninger, i kombination med praktiske detaljer har krævet meget arbejde. Huset er bygget som parrets drømmehus, og de udtrykker, at der er meget få detaljer de ville lave om i dag. Derfor mener de, det har været alle pengene og tiden værd. Vi må derfor konkludere, at vi her står overfor en sjælden perle, som bestemt er værd at opleve.