Hessvej 7, 7120 Vejle Øst - Unique Living

VILLAER I SÆRKLASSE

Hessvej 7, 7120 Vejle Øst
20. oktober 2014

Bredballe i første række

 360 kvadratmeter stor villa med fantastisk beliggenhed og ugenert udsigt over Vejle Fjord.   

 Denne villa er placeret på nord siden af Vejle fjord i området, der hedder Bredballe, som er et af de mest eftertragtede postnumre i Danmark. Her er kort afstand til hele Danmark og man har natureni form af skov, strand og vand, helt tæt på livet.

Udsigten

Denne villa ligger på én af de mest fashionable adresser i Bredballe. Hessvej er en af de små sideveje til Strandvej, som går direkte ned til vandet. Det er yderst sjældent, at nogle af de villaer, som grænser helt ned til vandet, bliver udbudt i markedet. Dog er det vigtigt at påpege, at der er forskel på de respektive placeringer i Bredballe. Afhængig af området langs fjorden oplever man enten forskellig trafik eller grundstørrelse. De større grunde, som typisk går i arv, ser man sjældent til salg. De er også kun placeret få steder langs fjorden. Hessvej 7 er én af dem, og derfor er denne udbudte villa også helt speciel.

Man kører ned i bunden af Hessvej og ser villaen på venstre hånd. På vej ind i indkørslen fornemmer man med det samme grundens størrelse. Husets 360 kvadratmetre syner ikke voldsomt på den store grund, her er plads til udfoldelse. En af de helt specielle oplevelser, man får ved denne placering så tæt på vandet, er lyset og følelsen af frihed.

Huset er bygget i 1986 og har fået en udbygning i 1999. Håndværket samt designet er lavet specielt af murermester og tegnestue Ove Larsen, i Vejle.

Ellen Aagaard om huset:

Vi byggede huset i 1986. At bo her kan efter vores mening nærmest betragtes som at have vundet den helt store lotto-gevinst. Hvis lotto gevinsten ellers er smukke omgivelser, duften af saltvand, fred og ro, ingen støj fra biler – og et betagende “udkig” til fjorden selvfølgelig også.

Grunden er meget stor, og vi har valgt at lade samtlige hække vokse så højt op, så det er fuldstændig ugenert til alle sider. At man kan være fuldstændig ugenert, er noget har vi har nydt utroligt meget i alle årene. Ind imellem kan man med lethed næsten drømme sig til en øde ø med den smukke natur direkte til fjorden, duften af saltvand, fuglenes kvidren – og ikke en lyd at høre i miles omkreds.

Haven

Vi har ikke fældet samtlige træer på grunden, da vi købte den i sin tid – som mange ellers gør, fordi de vil ha´ så meget udsigt, som overhovedet muligt. Vi har valgt at opstamme de smukke store træer i stedet for – for der er altså et eller andet med at se tingene i et specielt perspektiv. Der er masser af udsigt, også direkte overfor Munkebjerg Hotel, som vi nyder alle lysene fra hver aften og selvfølgelig hver gang der er fest på Munkebjerg, ofte med smukte fyrværkeri.

Første gang vi så grunden her, blev vi virkelig vildt betaget af de smukke omgivelser. Aarealet, som grundene her på Hessvej er udstykket fra, er fra Hess-familiens gamle sommerhusgrund, og nederst på grunden står for øvrigt et gammelt legehus, Hess-familiens børn legede i, legehuset er fra 1867.

Her er store, smukke, gamle og sjældne træer og helt specielle lysforhold, hvor lyset har en speciel effekt – kombineret med fjorden, træerne m.v. Virkeligt betagende. En billedkunstner har tidligere sammenlignet det med lyset på Skagen. Ingen af os er dog kunstnere, men vi bilder os alligevel ind, at vi forstod, hvad han sagde.

I forårs- og sommermånederne nyder vi også at kigge på alle kapsejladserne, hvor der forøvrigt af og til er vendemærke lige her neden for. Så er der virkelig gang i fjorden, specielt hvis de har sat spielere på, og de så lige skærer omkring, det er fantastisk.

Vores to børn er født og opvokset her, og jeg må sige, at der var gang i haven dengang. Vi satte bl.a. en svævebane op imellem to af de store træer, inspireret af Løveparken´s legeplads, og tju hej hvor det gik – med hovedet nedad nogen gange, når de slyngede sig frem og tilbage. Det har været et Eldorado for børnene og alle deres kammerater, og haven har bestemt været mere end flittigt brugt. Vi er alle udemennesker, og ønskede os allermest af alt et hus, hvor det føltes som et slags “sommerhus” med masser af lys, luft og store terrasser – så man nærmest følte, at man “levede” udenfor. Dørene til terrassen er altid åbne, så det har virkelig været et paradis. Barnedåb, konfirmationer, 18 års fødselsdage, fester – og alt andet halløj er der jo rigeligt plads til, så masser af gode festminder i huset og haven også.

Opholdsstuen

En ting, som vi ikke var klar over, da vi købte grunden, var sollyset. En ekstra ”lotto-gevinst”. Vi har nemlig solen fra tidligt morgen – indtil kl. 21.00 om aftenen, hvor den i hvert fald om sommeren begynder at gå ned. At bo her føles næsten som forår/sommer hele året rundt . Vi har meget glas i huset og selv i det tidlige forår føles det som en skøn sommerdag, fordi solen skinner uden for.

Vi har faktisk mange gange smug startet med at solbade allerede i slutningen af marts og starten af april på terrassen. Det lyder vanvittigt, men det føles altså mindst 10 grader varmere her – og det blæser stort set aldrig – formodentlig fordi der er en skråning nede fra stranden op til plænen.

Skulle jeg på en skala fra 1-10 vurdere, hvad der er allerbedst ved vores hus – så er det en stensikker 10´er til den fantastiske grund med udsigten, lyset, solen og livet på fjorden. Man kan kun blive glad af at bo på dette skønne sted. Det er vi i hvert fald fire, der er overbevist om.