Gl. Kongevej 10, 7100 Vejle - Unique Living

VILLAER I SÆRKLASSE

Gl. Kongevej 10, 7100 Vejle
28. oktober 2014

Palæejendom med Vejles bedste udsigt.

I 1928 blev denne pragtvilla opført som en af Vejles største og mest markante ejendomme. Det har villaen været lige siden. Med sin beliggenhed på Gl. Kongevej i Vejle kan man betragte denne ejendom fra stort set hele byen. Villaen ligger centralt, og højt over byen. Der er udsigt både til fjorden, byens tage samt Vejle Ådal. Den centrale placering i Vejle, gør at man har kort afstand til Billund Lufthavn samt nemt til motorvejen ud i landet.

Villaen ligger sydvendt, så man har morgen-, middag- og aftensol. Når man står på den ugenerte grund, kan man ikke lade være med at blive begejstret og bjergtaget. Som noget af det første, man kan forestille sig, er det smukke syn, det må være en klar nytårsaften, hvor der vil være frit udsyn til fyrværkeriet over byen. Med andre ord, udsigten får folk til at drømme og skal opleves på egen krop. Nuværende ejer besluttede sig også for at købe netop denne villa, efter at have tilbragt noget tid i haven. Den store villa i kombination med den fantastiske udsigt – en glæde og begejstring, som stadig er den samme her 30 år efter.

Ejendommen fra haven

Bevaret patriciervilla fra 1928

Villaen er bygget i de bedste materialer fra den tid. Så gode materialer at de i dag stadig er rammen for huset. Dette er en historisk ejendom, som tilmed er fuldt bevaret med detaljer og håndværk, der ikke findes i dag. Blandt nogle af de mange kvalitetsmaterialer kan nævnes: sildebens egetræs gulve med fantastiske detaljer, blyruder, slebne glas med bl.a. Vejles våbenskjold indgraveret samt buede ruder, som giver et fantastisk lysindfald.

Vinterstue

Husets nuværende ejer købte huset i 1983, og havde to malere gående på fuld tid i næsten et år for at pille gammelt ned og sætte nyt tapet op samt male hele huset ude som inde. Et enormt stort arbejde, specielt fordi alle materialerne er særligt udvalgt til husets oprindelige stil. Det er i år 30 år siden Carl, den nuværende ejer, flyttede ind, og igennem årene har huset haft forskellige ejere, som har brugt de mange kvadratmetre til forskellige gøremål. Carl købte det af en mand ved navn Svend Bjerre. Han var hypnotisør og havde sin klinik i huset. Tidligere har villaen været brugt som børnehjem.

Hall

De mange kvadratmetre og præsentable rammer har også gjort, at Carl altid har holdt sine forretningsmøder hjemme frem for ude i byen. Det vil også være en naturlig kombination for en ny ejer. Her er både plads til at drive erhverv i byens flotteste lokaler samt til at have den store familie omkring sig. En helt unik mulighed.

Højt til loftet, også i kælderen.

Man ankommer til huset, som er afskærmet fra vejen, af en indkørsel med en smuk smedejernslåge. For enden af indkørslen er en dobbelt lukket carport. Allerede når man står og betragter villaen i indkørslen, fornemmer man husets voluminøse konstruktion. Man mærker historiens vingesus, og lægger hurtigt mærke til de enkelte detaljer, som gør dette hjem unikt. De nuværende ejere har haft stor glæde af at holde huset i god stand og velbevaret.

Man træder af hoveddøren ind i entreen, som fører videre ind i villaens store hall. Er man til store forhold, er dette det rette sted. Her er ekstremt højt til loftet, og man bliver budt velkommen af de mange detaljer, som hører sig til i en original patriciervilla fra 1920’erne.

Haven

Det hele er meget overvældende og en fantastisk oplevelse. I hallen ser man den klassiske store trappe, som på fornemste vis bidrage til det herskabelige indtryk. Den fører op til de to øverste etager, som primært fungerer som værelsesafdeling. De store opholdsrum oplever man i stueplanet samt i kælderen, som vi i denne forbindelse hellere vil kalde underetagen. I kælderen/underetagen er der nemlig en helt særlig detalje, som gør indtryk. Nemlig loftshøjden. Det gør den meget brugbar, og nuværende ejer giver også utryk for, at det store opholdsrum i kælderen hører til et af hans yndlingsværelser i villaen. Udover det store opholdsrum, der bruges som klassisk herreværelse, er underetagen indrettet med vinkælder og andre mindre værelser.

Stueetagen er klassisk opbygget med blandt andet tre store opholdsrum, som alle vender mod syd. Vi har at gøre med en spisestue, vinterstue samt dagligstuen. I forlængelse af dagligstuen er der et stort indrettet kontor. Vinterhaven er bygget med et stort klassisk fransk vinduesparti ud til haven. Her er et fantastisk lysindfald, som samtidig omsluttes af den flotte udsigt over Vejle by samt den smukke have. I sommerhalvåret tages hele haven ind som en del af huset i netop dette rum. Endeligt er der det store køkken. Det er af nyere dato og lavet i gode materialer, som komplementerer villaens øvrige rum rigtig godt.

Husets størrelse har selvfølgelig nogle fordele men også udfordringer. Noget af det første man bemærker ved huset, den unikke ruminddeling. Den oprindelige indretning er bevaret, og de store rum gør et positivt indtryk. Man oplever ikke nogen spildplads i form af lange ubrugelige gange, og man bliver hurtigt vant med de store lokaler i huset. Til spørgsmålet omkring brugen af de mange kvadratmetre gennem årene udtrykker Carl:

Husets størrelse har vi altid vendt til en positiv ting – vi har ofte haft overnattende gæster og samlet familie og venner – også til store fester.

Carls fortsætter og fortæller engageret, hvordan han altid har haft stor glæde af huset og alle dets muligheder. Fra herreværelset i kælderen med billardbord, bar, etc. – til de store stuer samt haven.

Huset har altid været basen for hele familien, men alting har sin tid. Vores unger er flyttet hjemmefra og familien samt venner er mere spredte i dag. Derfor vil vi søge i noget mindre.

Kælderen

Huset på Gammel Kongevej står stadig som en rigtig flot herskabsvilla, og udsigten herfra kan ikke underdrives. Her er tale om en sjælden perle i et dejligt og roligt kvarter, hvor husets historie og fremtoning gør ejendommen helt unik. Der er mange muligheder i huset og det er kun fantasien, som sætter grænser. Vi kan kun anbefale potentielt interesserede at tage op og blive inspireret af denne fantastiske patriciervilla.