Falkevej 31, 6000 Kolding - Unique Living

VILLAER I SÆRKLASSE

Falkevej 31, 6000 Kolding
25. oktober 2014

Bæredygtig udsigtsvilla i Kolding by

Spændende og unikt lavenergihus i Kolding med ideel beliggenhed og fantastisk udsigt

I Kolding og omegn får man alt dét, Danmark byder på: Et rigt naturliv, mulighed for shopping, god infrastruktur og mange kulturelle tilbud. Man kan således sige, at Kolding dækker ønsker om storbyliv og landidyl til perfektion. I netop Kolding har vi boligen på Falkevej 31, som er tegnet og bygget af indehaveren Klaus Skare. Huset indeholder fantastiske detaljer, som både taler til liebhaveren, men samtidig er bæredygtigt og fremtidssikret.

Da vi kommer ind i huset, bliver vi straks betaget af de flotte rammer, som indkapsler huset samt en varme, der ikke kan beskrives, men som er en essentiel del af husets fremtoning. Her er rart at være, og man får straks lyst til at gå på opdagelse i huset.

50_ejendommen_5

Det store hus er indrettet moderne og fremstår med specielle arkitektoniske løsninger. Huset er dog ikke koldt og minimalistisk på den klassiske måde. Alle detaljerne er i harmoni og vi ser et godt materiale-kompromis mellem naturelementer samt moderne kontraster i dette hus fra 2009.

I indkørslen, på husets bagside, ser man de speciallavede vinduer. På den ene side har vi lavtliggende aflange vinduer, mens vi på den anden side har arkitektonisk ideelle højtliggende vinduer. På denne måde får huset en helt speciel stil, hvor vinduerne trækker husets højde opad. En meget speciel konstruktion, der giver en helt unik følelse inde i huset. Men også udefra fremtoner dette hus meget originalt med sin helt egen stil. De specielle vinduer giver en god harmoni kombineret med det kreative ”trappetårn” i midten af huset.

I stuen og køkkenalrummet, har man igennem de store vinduer et fantastiske kig mod syd. Her er udsigten mildest talt unik, og huset arbejder med lyset på en helt speciel måde. Vinduerne er lavet med såkaldt trelagsisolering, hvor man har indlejret solfilm i glasset. På denne måde får man ikke den brændende stegende varme ind om sommeren. Solfilmen stopper således den helt skarpe sol.

44_udsigt_6

Klaus har planlagt en udvidelse af huset med en carport, der skal passe ind husets resterende stil – og på denne måde fuldende huset. Samtidig er der to udendørs skure tilhørende huset: Et i vejplan og et på haveplan. På denne måde lettes arbejdet med vedligehold og haveprojekter.

Ved siden af huset har vi en betontrappe, der skaber forbindelse fra toppen af huset til den lavere beliggende have. Haven ligger på samme niveau som gulvet i underetagen. Husets fald har samme fald som grunden, der falder ca. 10 grader. Huset er således bygget ind i skrænten. Det giver et harmonisk look fra vejen. Tagets vinkel følger grundens oprindelige fald, hvilket giver et rigtig fedt look, og huset kommer dermed ikke til at fremstå ”unaturligt”, siger Klaus.

Det specielle tag er lavet af tagpap med forzinkede kanter. Klaus har selv været i Sønderjylland ved Egernsundtegl og vælge de specielle teglsten til murværket.

Stenene har fået det specielle look, da man har tilsat svovl og brændt dem længere end normalt. Det giver en rigtig flot sort farve, siger Klaus.

Fugen mellem stenene har samme farve som stenene. Rundt om huset er der anvendt mahogni træ, der går igen og giver en rød tråd.

Klaus fortsætter og fortæller om husets vedligeholdelsesudfordringer:

De fleste ting er lavet i meget vedligeholdelsesfrie materialer, som ikke går til. Det være sig zink-kanterne, paptaget, murværket og det føromtalte mahogni træ der omgiver bygninger, fortæller Klaus.

Han udtrykker med et glimt i øjet, at det eneste der p.t. kræver vedligehold er græsplanen, diverse krukker og højbede.

Da vi spørger Klaus om, hvad han sætter allermest pris på ved dette hus, er der ingen tøven:

Det er udsigten. Bare at stå her en sommeraften og se solnedgangen er helt fantastisk. Der udsigt til syv kirketårne og Koldinghus. Du har Kolding by, du kan kigge ud over etc. Jeg er derudover vild med, at man kan se havnen og hele vejen ud til Rebæk og Seest. Du er ikke over horisonten, du ligger langs horisonten og det giver en helt unik følelse. Der er samtidig stisystemer hele vejen rundt i dette område, og man kan nå Kolding på gåben på forholdsvis kort tid.

– Samtidig er infrastrukturen meget effektiv i området. Det er utrolig nemt at komme på motorvej, som du vil kunne nå på otte minutter. Alligevel er området dejligt stille og isoleret, og man skal ikke igennem midtbyen for at komme på motorvejen. Det er der rigtig mange der bliver overrasket over fortæller Klaus.

Han mener yderligere, at denne infrastruktur vil være med til at gøre området ekstra populært på lang sigt.

Klaus kan også mærke at området, og den specielle bakke huset ligger på, bliver mere og mere populær.

– Man kan ikke rigtig få det samme look andre steder i Kolding, siger han.

På husets tag ligger der solceller der tillader huset at holde et lavt energiniveau.

Kombinerer du husets moderne energiløsninger med det faktum, at vi bor i et ældre kvarter, får du minimeret dine årlige omkostninger markant. I dette kvarter er ejendomsskatten nemlig ikke ret stor, siger Klaus og påpeger dette som et væsentligt plus ved det fantastiske hus.

Området, som huset er beliggende i, er dog på vej op i pris, og der er ved at blive bygget nye eksklusive huse i nabolaget. Der er således en stor udvikling på vej i området, som husene også bevidner om.

Den store terrasse mod syd er udstyret med en større markise. Dette gør sydsiden ideel om sommeren og indbyder nærmest til et glas rosevin og dejlige grillaftener. Skulle den lunefulde danske sommer byde på regn, er markisen perfekt til overdækning. Samtidig byder denne dejlige terrasse på udendørs fastmonterede Bosehøjtalere og lækkert indbygget lys.

Går vi ind i stuen, er væggene og lofterne bygget med akustikforbedrende elementer og indbygget spotlys. Samtidig er det minimalt med stikkontakterne i væggene.

I min verden er der ikke noget værre end fritliggende ledninger. Ledninger til lamper, fjernsyn og andet udstyr skal helst være indbygget. Det er pænest og mest elegant, siger Klaus.

Hele overetagen er ustyret med gardiner, der kan trækkes ned og afskærme for solen, og gulvene er lavet af 30mm massivt egetræ i 300mm bredde fra de østeuropæiske skove forarbejdet i Letland. Overfladen er behandlet med tre gange matlak for at fremhæve træets natur.

Der er et superflot rigt spil i sådanne egetræsplanker, hvilket er hovedårsagen til mit valg, fortæller Klaus entusiastisk.

Midt i huset er indlagt en speciel planke som adskiller køkken og stue. Jeg er meget glad for det er lavet som det er lavet, det giver en naturlig opdeling af rummene.

I køkkenet er gulvet belagt med specielle fliser. Klaus fandt inspiration til den mørkegrå skifferflise ved et besøg på Fenø Gods. Klaus har lagt fliserne i hele huset, og de følger de udendørs 30 gange 60 fliseformat for at give en rød tråd.

I gulvet har jeg ligeledes fået indlagt gulvvarme og centralstøvsuger. Det er super hurtigt at varme huset op på denne måde, og hvis det virkelig bliver koldt, kan man opvarme huset på ingen tid. Centralstøvsugeren er et lækkert supplement som gør det ekstra nemt at gøre rent, fortæller Klaus.

På spørgsmålet om køkkenets udformning har Klaus også gjort sig mange betragtninger. Alle løsninger er lavet med brugen for øjet, og der er installeret de nyeste køkkenløsninger. Køkkenet er specialfremstillet nøjagtig til huset, og den røde tråd er gennemført 100 procent.

9_k_kken_1

Huset fik i 2010 en arkitektpris, nemlig Kolding Kommunes Hæderspris. Det er befolkningen i Kolding, der har stemt huset ind, og det er Klaus meget stolt af. En pris der vidner om husets kvaliteter.

Klaus ønsker at sælge huset, da han er klar til at rykke videre. Han ønsker et nyt projekt, hvor han kan udfordrer sine kreative sider endnu engang.

Jeg kan mærke, at jeg har brug for nogle nye projekter samt et lidt større areal at boltre mig på, siger Klaus. I dette hus skal man forberede sig på, at man bliver et bymenneske. Det er et hus, der er så tæt på byen, at man automatisk bliver integreret i den. Vi har nok brug for at prøve noget