Fælledvej 65, 7000 Fredericia - Unique Living

VILLAER I SÆRKLASSE

Fælledvej 65, 7000 Fredericia
28. oktober 2014

Kvalitetsvilla i smukke omgivelser og med plads til den store familie.

 

Denne villa på Fælledvej i Fredericia har mange enestående detaljer, som er med til at gøre dette hjem til en særlig perle for den kvalitetsbevidste familie. Nuværende ejendom, som rummer knap 300 m2, er bygget op omkring et tidligere funkishus fra 1940’erne i et plan. Flere af elementerne fra det oprindelige hus som eksempelvis vinduespartierne i stueplan, de udvendige trapper samt husets smukke sokkel er bibeholdt og restaureret, så detaljerne i dag komplementerer resten af ejendommen, som er bygget i de bedste materialer.

Villaen ligger i et eksklusivt boligkvarter nord for Fredericia by. Vejen hedder Fælledvej og er en af de mere kendte adresser i Fredericia. Placeringen er helt unik, og parret udtrykker klart, hvorfor de fandt området interessant:

”Vi fandt først og fremmest Fredericia attraktiv på grund af byens placering lige midt i Trekantområdet. Vi skulle bo tæt på arbejde i Aarhus og med nem adgang til Billund Lufthavn.. I denne del af byen føler vi ikke, at vi bor i et af Danmarks største trafikknudepunkter. Det har været vigtigt for os, at vi nemt kunne komme til tog og motorvej uden at føle, at vi selv boede på en banegård.”

Villaerne på vejen er sjældent til salg

Ejendommene her kommer sjældent til salg, og når man færdes i kvarteret, forstår man også hvorfor. Her er naturen helt tæt på, og støj fra byen eller omkringliggende veje er slet ikke at høre. Inden for få minutters gang kan man nå skoven eller vandet. Noget, som har været essentielt for de nuværende ejeres trivsel i området. De fortæller:

”Huset på Fælledvej valgte vi især på grund af beliggenheden. Vi kommer begge fra Nordjylland og er vokset op tæt på naturen. Med strand så tæt på og fælleden med skov for enden af vejen var huset lige der, hvor vi kunne tænke os at bo med mulighed for at komme ud og få luft om ørerne. Huset ligger tilbagetrukket fra vejen, og vi nyder særligt stilheden her, kun afbrudt af Lillebælts bølger afhængig af vindforholdene.”

Siden parret flyttede ind i huset på Fælledvej for 11 år siden, er der begyndt at ske en større udskiftning i kvarteret, hvor flere nye børnefamilier flytter til. Dog kan området bestemt ikke betegnes som et traditionelt ”børnevillakvarter”. Dette område har historie og kan bedst betegnes som patricierkvarter. Efterhånden som flere yngre familier flytter til, bliver de smukke ejendomme restaureret – og kvarteret har bestemt et potentiale til at blive et af de mest eksklusive boligkvarterer i Trekantområdet inden for en periode på 5–10 år.

Villaens unikke detaljer skaber en helstøbt kvalitetsfornemmelse

Allerede i villaens indkørsel bemærker man de første detaljer, og man er med det samme klar over, at denne villa er bygget solidt og med sans for detaljen. Haven er også arkitekttegnet og har en fantastisk balance samt velovervejede løsninger. Haven indrammer huset på fornemste vis, men har også en praktisk anvendelighed som familiehave med terrasser mod alle verdenshjørner. Lysindfaldet på hele grunden er fantastisk, og det bemærker man også inde i huset, hvor man kan nyde udsigten til Lillebælt.

Den store ombygning giver huset et moderne udtryk, men man mærker alligevel villaens oprindelige sjæl, og det virker rigtig godt og naturligt. Så snart man træder indenfor, er man ikke i tvivl om hjemmets høje kvalitet. Materialevalget er gennemtænkt og lækkert. De nuværende ejere har selv stået for hele ombygningen og forklarer deres overvejelser og beslutninger med stor entusiasme:

“Huset var et dødsbo, da vi overtog det. Der var en høj, tør kælderetage og en stueetage, som havde nogle unikke detaljer og god indretning. Vi faldt for charmen ved huset. Huset var et åbenlyst gør-det-selv-byggeprojekt, og det var vi ret tændte på. Da vi flyttede ind, lå køkkenet lige inden for hoveddøren.. Ved siden af køkkenet var der et lille fadebur og en mørk og stejl trappe ned til kælderen. Køkkenet var ikke ret stort, og trappen var ikke speciel børnevenlig. Vi vidste fra begyndelsen, at vi var interesserede i mere køkkenplads, for vi elsker at lave mad, og derfor flyttede vi køkkenet til den anden ende af huset.”

Kristina fortsætter præsentationen omkring villaens største forandring – nemlig førstesalen:

“Vi har totalrenoveret det oprindelige hus og bygget endnu en etage på for at få mere plads og få endnu mere af den fantastiske udsigt. Med tre børn har vi haft brug for flere værelser, end huset oprindeligt bød på. Den øverste etage har givet os mulighed for at få en altan, hvor vi kan stå og se på Lillebælt, ind over Fredericia og over på Fyn. Det er en fantastisk udsigt.”

 

Det har været essentielt for Kristina og Lars at få et vedligeholdelsesfrit hus, hvorfor der eksempelvis ikke er anvendt træ på udvendige flader. Det samme gør sig gældende i planlægningen af den store grund med fokus på en vedligeholdelsesfri have.

 

20640_Foto_39

 

Husets nye og oprindelige detaljer

Den oprindelige villa har haft betydning for det færdige resultat af ombygningen. Lars gennemgår nogle af de essentielle detaljer med os:

“Det var vigtigt for os at bevare husets særlige detaljer som eks. de udvendige trapper, husets sokkel – hvor der hører en sjov historie til. Kampestenene, som danner fundamentet, er alle hentet af den oprindelige ejer nede på den lokale strand. Villaens funkisstil ville vi også bevare sammen med handicapvenligheden uden dørtrin og med ekstra brede døre. Vi har tilføjet nye detaljer for at bringe historien med videre. Samtidig er alle materialer gennemgående, så huset trods sine mange kvadratmeter virker sammenhængende og giver ro.”

Nogle af de moderne tilføjelser, som de har lavet og været glade for i dagligdagen, er særlige installationer som centralstøvsuger, intelligent elsystem med alarm, gulvvarme, vægmonterede blandingsbatterier samt vægmonterede toiletter.

Bygget til kvalitetstid med familien

Denne villa kan med rette kategoriseres som den perfekte familievilla. Kvaliteten er i top uanset etage. Den store kælder kan rumme en god teenage- eller au pair-afdeling. Her er perfekte indgangsforhold, eget badeværelse og en god lofthøjde.

Kristina og Lars påpeger to rum, som har fungeret særlig godt for deres familie i de år, de har boet i huset. Først og fremmest har de været utrolig glade for det store badeværelse på 1. sal. Kristina fortæller:

“Det store badeværelse er specielt indrettet til en børnefamilie. Børnene elsker at hygge sig i boblerne i badekarret, og vi voksne er glade for det store rum. Uanset hvor mange vi er, når alle skal gøres klar om morgenen, er der god plads.”

20640_Foto_15

 

Husets stueforhold er også en vigtig del af herligheden ved denne bolig – specielt når huset skal rumme mange gæster. Kristina og Lars har en stor familie og inviterer ofte 25-30 personer til festlige lejligheder. Her påpeger parret, at det er skønt at kunne dække ét langt bord i stuen med plads til alle og samtidig kunne tilberede lækker mad i køkkenet uden at skulle møblere hele huset om.

20640_Foto_6

Det er tydeligt, at Kristina og Lars er meget glade for deres hjem. Husets store renovering har gennem årene skabt nogle fantastiske rammer for familien. Efter at have besøgt villaen kan vi kun give dem ret. Huset kan sagtens rumme flere igangværende aktiviteter på samme tid og på den måde få familielivet til at harmonere. Kristina udtrykker:

“Det er en daglig glæde at have et familieliv i huset med plads til forskellige aktiviteter på samme tid. Måske pusles der om en bil eller båd i kælderen, mens børnene indtager hele stueetagen til huler, og samtidig bages der til den store guldmedalje i køkkenet.”

Til spørgsmålet om, hvorfor Kristina og Lars ønsker at sælge huset, fortæller de:

“Vi ville egentlig ønske, vi ikke behøvede det, men kunne tage huset med os. Vi har valgt at flytte til Sjælland af jobmæssige årsager, og derfor må vi sige farvel til dette skønne hus og Lillebælt.”

Man skal tage ud og opleve villaen, hvis man ønsker et moderne hjem med charmerende funkisdetaljer. Dette er en kvalitetsvilla med en unik planløsning samt arkitekttegnet have. Huset, området og udsigten er fantastisk indbydende. Villaen er en sjælden perle i et eksklusivt område, som er i meget positiv udvikling. En unik mulighed for den kvalitetsbevidste familie.