En seng der er en konge værdig - Unique Living

VILLAER I SÆRKLASSE

En seng der er en konge værdig
20. oktober 2014

Vi har besøgt Hästens i Sverige til et eksklusivt indblik i den legendariske sengeproducents måde at fabrikerer senge på. På de følgende sider vil du kunne finde dejlige produktbilleder samt beskrivelser af, hvordan verdens bedste senge bliver udfærdiget. Endelig har vi interviewet en repræsentant fra Hästens til en snak om, hvor vigtig søvn egentlig er.

De blåhvide skaktern
Sammen og hver for sig. Hästens logo og Hästens blå skaktern repræsenterer den viden og erfaring, Hästens har akkumuleret gennem årene. De repræsenterer de fineste naturlige materialer og svensk håndværk. Men frem for alt repræsenterer de den bedste søvn.

Faderen til Hästens blå skaktern er Jack Ryde, der er far til Hästens nuværende ejer, Jan Ryde. Jack Ryde erkendte værdien af ​​det svenske blåternede mønster, som var blevet set på stof siden 1700-tallet, men aldrig før klædt på senge. Han ønskede noget karakteristisk, noget, der stod ud.
De blå skaktern blev indført i møbelbranchen i Sverige i 1978. “Grimme”, kommenterede bestemte designjournalister. I Sverige i 1970 skulle alt være brun-grøn-orange og de friske blåhvide skaktern blev betragtet umoderne af nogle på det tidspunkt – i dag ved vi, at Jack Ryde
traf den rigtige beslutning.

Ti år efter indførelsen af det blåhvide skaktern, har Jan Ryde overtaget tøjlerne og blev den femte generation af familien til at drive virksomheden. Under Jans ledelse er salget af ternede senge steget med mere end 30.000 procent og Hästens er bleve et globalt ikonisk brand.

Gennem årene er mange dem, der har forsøgt at drage fordel af Hästens brand ved blot at efterligne, holdt udenfor. Hästens er dog en autentisk virksomhed med et autentisk produkt – helt ned i mindste detalje.

Skærmbillede 2014-12-09 kl. 12.27.50

– Når det kommer til at producerer de bedste senge, er der ingen genveje. Derfor er Hästens skaktern, navn og logo registreret hos
Patent og registreringen ”Office of Sweden ”, hvilket betyder, at kun Hästens  originale senge kan bruge Hästens varemærke på verdensplan. I nogle lande er kontrollen registreret på et tredimensionelt plan. Det vil sige på senge, madrasser og sengelinned. Dette giver Hästens eneret til at udnytte mønstret kommercielt på de pågældende produkter.

Hästens blåternede skaktern er meget velkendt og har et godt ry. Især i Sverige, hvor 89 procent af markedet anerkender ”mønstret” som Hästens. Hästenslogoet og varemærket er der for at beskytte forbrugerne. Og det faktum at de blåternede skaktern er så stærke i dag, er et bevis på at Hästens forbrugere får den bedste søvn.

Hästens har valgt at gøre det nemt for forbrugeren ved at lade de blå tern symboliserer den bedste søvn. Alle Hästens testsenge i butikkerne er altid blåternede, så forbrugere primært vil fokusere på denne følelse.
Hvis der er et ønske om at vælge en anden farve til at matche dit soveværelse, er alle muligheder åbne. I dag kan du vælge Hästens senge i 16 forskellige farver – udover de ikoniske blå tern.

Hästens søvnmission

Hos Hästens er passionen søvn. Det er missionen at ændre verden gennem søvn.
For at levere den bedste søvn i verden ønsker man at skabe den bedste seng. Og som Sveriges
ældste producent af senge har Hästens været perfektionister i kunsten at sove siden 1852.

Visionen om at give verden den bedste søvn og derfor den bedste seng giver ikke mulighed for genveje. Hästens bruger kun de fineste naturlige materialer i sengene. Bæredygtigt indkøbt hestehår, bomuld, uld, hør, svensk fyrretræ og stål giver den ultimative komfort, support, kvalitet og holdbarhed. Det er på grund af Hästens naturlige materialer, at man kan tilbyde dybere, naturlig søvn. Søvn i en Hästensseng er mere genoprettende og foryngende sammenholdt med andre senge. Det bringer
dig naturlig energi, en forbedret stemning og et mere ungdommeligt udseende – hver nat og hver dag. Fordelene ved bedre søvn strækker sig ind i dit liv gennem øget sundhed og lykke.
Efter 160 år fortsætter Hästens med at opretholde sin position i branchen gennem fokus på kvalitet og håndværk: Hver seng er lavet i hånden i Sverige ved kun at bruge naturlige materialer i en udsøgt design.

Skærmbillede 2014-12-09 kl. 12.29.17

Evnen til at falde i søvn hurtigt
Jo hurtigere du falder i søvn, jo mere effektiv er din tid i sengen. Når du falder i søvn, sænker din krop
metabolismen og kropstemperaturen. Din krop sænker farten og forbereder sig på at falde i søvn.
Det er vigtigt, at du i din seng kan falde i søvn hurtigt. I en Hästens seng hjælper naturlige materialer med at ventilere luften omkring kroppen. Et faktum, der får temperaturen til at sænke sig og hjælper dig med at falde i søvn hurtigere.

Du har sikkert hørt folk sige, “Hvis du ikke kan falde i søvn, bør du komme ud af sengen og gøre noget andet”. Dette er et godt råd, hvis du går i seng, når du ikke er træt. Men i mange tilfælde kan du simpelthen ikke falde i søvn, fordi de fleste senge varmes op af din kropstemperatur og forhindrer dig i at komme ind i dvaletilstand. Forlader du din seng, kan det hjælpe – men kun fordi det giver den mulighed for at køle ned.

Da en Hästens seng kun bruger naturlige materialer, er den ”åndbar”, og vil således ikke ”varmes op” og dermed forhindre dig i at falde i søvn.

Forbliv i dyb søvn

For at få den bedste kvalitet ud af din søvn er det vigtigt at minimere afbrydelser. Vender og drejer du dig i sengen, vil du ikke få fuldt udbytte af din søvn. Bevægelser i sengen er uundgåelige, men vi ønsker bevægelserne minimeret.

Hvis du sover på en ”hård” seng, som lægger pres på din krop, er du nødt til at bevæge dig oftere, end du
skal. Det samme gælder, hvis du har en seng, der er for blød. Det er vigtigt at finde en seng, der understøtter din krop fra top til tå og giver dit blod til mulighed for at cirkulere gennem kroppen. En Hästens seng er bygget til din krops kontur, giver dig den støtte og aflastning du har brug for, for at opnå en sund søvn. Vælg den rigtige seng og opdag en ændring i dit humør og livsstil.

Skærmbillede 2014-12-09 kl. 12.27.04